4 portioner
10 st Lithells Klassisk Grillkorv
4 st bakpotatisar
1 dl gräddfil
2 msk finstrimlad gräslök
2 st majskolvar
2 krm malen spiskummin
25 g parmesanost, finriven
0.5 dl pinjenötter, finhackade
olja och salt
2 dl creme fraiche
1 msk finriven ingefära
1 st chili, urkärnad och finhackad
1 msk bladpersilja
salt
1. Värm ugnen till 225 C. Ugnsbaka potatisarna ca 1 timme tills de är helt genommjuka. Låt de svalna.
2. Lägg ett snitt på ovansidan av potatisen och gröp ur innanmätet. Blanda det med gräddfil och gräslök och smaka av med salt.
3. Lägg tillbaka fyllningen i potatisen och värm de i ugnen ca 15 minuter på 225 C.
4. Blanda samtliga ingredienser till chili- och ingefärscremen och smaka av med salt.
5. Blanda spiskummin, parmesanost och pinjenötterna.
6. Värm en grill eller grillpanna till medelhög temperatur.
7. Pensla den färdigkokta majsen med olja och grilla den några minuter till fin färg och badda den därefter i den goda kryddblandningen.
8. Grilla korvarna några minuter till fin färg och servera med majsen, den goda cremen och den fyllda bakpotatisen.